Turku Sea Jazz skjuts fram till sommaren 2021

23.4.2020

Vi har ivrigt väntat på första sommaren för det nya Turku Sea Jazz-evenemanget, men nu är vi tvungna att ha tålamod och vänta ett år till. Finlands regering har på onsdagen den 22 april meddelat att större publikevenemang förbjuds fram till slutet av juli på grund av den rådande coronapandemin. Den tidigare rekommendationen från Åbo stad följer samma linje och därför är beslutet om att flytta festivalen till nästa sommar det enda rätta – även om det känns tråkigt. 

Vi prioriterar publikens, artisternas och festivaljobbarnas hälsa och säkerhet, och ansvaret för både människor och miljö är en central del av våra värderingar. Ingen hade knappast kunnat förvänta sig att en pandemi skulle komma i vägen för det första Turku Sea Jazz-evenemanget, men den har lärt oss att hålla ett ännu fastare grepp om våra värden.  

Även om sommarens evenemang är inställt betyder det inte att jobbet tar slut – vi förbereder redan kommande evenemang tillsammans med de andra Archipelago Sea Jazz-festivalerna. Vi förhandlar som bäst med våra artister och strävar efter att så långt som möjligt kunna erbjuda samma program nästa år istället. Med årets biljett kan man delta i nästa års Turku Sea Jazz, som ordnas på Åbo Båtvarv 30-31.7. 

Ifall man inte har möjlighet att använda biljetten nästa år, kan man returnera biljetten till Tiketti senast 31.8 i år. Detta görs snabbt och enkelt via blanketten som hittas på tiketti.fi/returnerabiljetter

I vårsolens sken kan man som tur höra på jazzmusik även från skivor och via digitala kanaler. När undantagstillståndet är över kommer jazzen igen att ljuda desto klarare och ljudligare på festivaler runt om i Finland!