Biljetter

FESTIVALINFO

Konserterna under Turku Sea Jazz arrangeras i Westin- och Estlander-salarna, nummer 2 och 5 på kartan. Huvudentrén till festivalområdet ligger på Hevoskarivägen, mellan de båda salarna.

Ankomst

Vi rekommenderar att du kommer till festivalområdet på Åbo Båtvarv med cykel eller kollektivtrafik. På området saknas plats för privat parkering. På stadssidan, vid Runsalabron, finns cirka 250 avgiftsfria 8 timmars parkeringsplatser.

Med buss

Buss nummer 8, som hör till Åbo regiontrafik Föli, avgår från Trätorget. Här hittar du tidtabellerna föli.fi. Stig av på hållplatsen vid Runsalabron, genast efter bron. Därifrån tar det några minuter att promenera till festivalområdet.

Med sjöbuss

Sjöbussen lägger till vid Martinsbron, Forum Marinum och Åbo Båtvarv. Fartygen och kajerna är tillgängliga för rullstolsburna m.fl. Här hittar du tidtabellerna föli.fi.

Med åtaxi

Åtaxin Aura 1 trafikerar från Aura å till Runsala. Åtaxin tar sex passagerare. Beställ: tfn 040 220 7868, jokitaxi@gmail.com

Med båt

Gästhamnens koordinater: 60° 125.345′ N. 022° 12.195′ E
Gästhamnens hamnkapten tfn. +358 400 330 413

Hälsosäkerhet

Coronapandemin återgick till accelerationsfasen i Egentliga Finland den 8 juli. Enligt Regionförvaltningsverket ska publiken vid evenemang inomhus med över 10 deltagare och utomhus med över 50 deltagare hålla tillräckliga avstånd till andra och följa hygienbestämmelserna i lagen om smittsamma sjukdomar. Biljettförsäljningen till Turku Sea Jazz är begränsad för att det ska vara gott om utrymme i salarna. Vi effektiverar städningen och på varvsområdet finns både handspritsautomater att möjlighet att tvätta händerna.

Det är såväl arrangörens som publikens gemensamma ansvar att förhindra smittspridning. Därför ska du iaktta följande anvisningar:

- Kom inte till festivalen om du är sjuk (vid sjukdomsfall kan biljetten returneras via Tiketti)
- Om du har vistats i ett land med hög coronarisk under de två senaste veckorna ska du följa THL:s anvisningar om hälsoundersökning, coronatestning och eventuell karantän innan du kommer till festivalen
- Håll dig till ditt eget sällskap och håll avstånd till andra
- Hosta i ärmen eller i en näsduk och var noga med handhygienen
- Använd munskydd när du köar, vid diskarna och alltid då det är svårt att hålla avstånd till andra
- Betala helst med kort på festivalområdet
- Köp dina biljetter på förhand på Tiketti

Njut av jazzsommaren och ta vara på varandra!

Mat

På Åbo Båtvarv behöver ingen gå hungrig! Food Trucking Company serverar sallad på lokal fisk samt smaskiga burgare och klyftpotatis.

- Archipelago Caesar med kallrökt sikt från Piipanoja 9,5 €
- Portobello-burgare / Köttfärshambugare 11 €
- Klyftpotatis 5 €

På varvsområdet finns dessutom den nya restarurangen Tenlén BBQ & Smokery samt Zaké pizzeria & wine bar. De törstiga kan styra stegen mot barerna i Westin-salen och en bar specialiserad på viner vid Slottsteaterns sommarteater.

Festivalområdet

Konserterna ordnas i Westin- och Estlander-salarna på Åbo Båtvarv. Inträde till festivalområdet sker genom porten på Hevoskarivägen, mellan de båda salarna.
Båda salarna räknas som inomhuslokaler men man kan lyssna på Estlander-salens konserter också utanför den egentliga salen. Salarna är inte uppvärmda, klä dig alltså varmt om det är svalt väder.

Toaletterna finns utanför festivalområdet.

Prenumerera på Archipelago Sea Jazz nyhetsbrevet och var bland de första som får höra om den kommande sommarens artister och evenemang, biljettförmåner m.m.