Biljetter

Festivalinfo

Konsertplatser

Kyrkoparkens Terrass, Domkyrkoparken 1, Åbo

Själö (Själö kyrka och Restaurang Själö)

Forum Marinum, Slottsgatan 72, Åbo

Ankomst till Forum Marinum 28–29.7

Vi rekommenderar att du kommer till festivalen med kollektivtrafik, cykel eller gående. Antalet parkeringsplatser är begränsat i området och på vägen som leder till Forum Marinums gård dirigeras trafiken.

Till fots eller med cykel

Promenadvägen från Åbo centrum till Forum Marinum går längs Aura å. Gå eller cykla längs Västra Strandgatan i riktning mot hamnen tills du kommer till Suomen Joutsen. Sträckan är cirka 2,5 km. 

Med stadscykel

På Forum Marinums gård finns en station för stadscyklar, och med en sådan tar du dig behändigt till eller från centrum av staden. Läs mer om Fölläri-stadscyklarna här.

Med lokalbuss

Buss nummer 1 i Åboregionens kollektivtrafik kör mellan flygplatsen om hamnen. Bussen passerar också via busstationen för fjärrtrafikbussar. Busshållplatsen heter ”Forum Marinum” och finns på Slottsgatan. Busstidtabeller finns här.

Med båt

Åbo Gästhamn ligger 800 m från Forum Marinum. De kan reservera båtplats på förhand på webbplatsen satamapaikka.com. Här kan du läsa mera om Åbo Gästhamn.

Med tåg

Det går tåg från Tammerfors ända till Åbo hamn, varifrån det tar cirka 10 minuter (800 m) att promenera till Forum Marinum. Tågtidtabeller finns här.

Fartyg

Bland annat Viking Lines kryssningsfartyg Grace och Glory avgår från Åland och Stockholm. Det tar cirka 10 minuter (800 m) att promenera från Åbo hamn till Forum Marinum.

Egen bil

Vi rekommenderar att du kommer till festivalen med kollektivtrafik, cykel eller gående.

Det finns ett begränsat antal parkeringsplatser på Forum Marinums gård. Beakta att du ska använda p-skiva på grund av att parkeringen är begränsad till 4 h. En del av p-platsen används av festivalen, så därför är antalet bilplatser färre än normalt. Följ skyltningen från Åbo centrum till hamnen. Forum Marinum ligger på Slottsgatan på åns sida strax före Åbo slott.

Hälsosäkerhet

Turku Sea Jazz följer myndigheternas hälsorekommendationer. På festivalområdet finns automater med handsprit och möjlighet att tvätta händerna, som vi uppmuntrar publiken att använda. Kom inte till festivalen om du är sjuk!

Principerna för tryggare rum

Vi iakttar principerna för trygga rum. På vår festival accepteras inga som helst former av trakasserier, diskriminering eller kränkning av människors integritet. Behandla andra med respekt, för var och en har rätt att känna sig trygg och slippa trakasserier. Med vårt eget handlande kan vi alla skapa en respekterande, jämlik och öppen atmosfär.

Vi är med i den inkluderande gemenskapen We Speak Gay och hälsar alla varmt välkomna till vår festival!

Biljetter

Förköp på Tiketti här. I Åbo betjänar Tiketti på Stockmann, tredje våningen (Universitetsgatan 3), och skivaffären 8raita (Universitetsgatan 9). Försäljningsställena i hela landet hittas här

Biljetter säljs också vid ingången till festivalområdet vid Forum Marinum 28–29.7 från och med kl. 17.

Festivalbiljetten från fredag och lördag byts ut till ett armband vid ingången till festivalområdet vid Forum Marinum. Med festivalarmbandet kan du gå in och ut från området under hela festivalen. Om du har kort som berättigar till eventuell rabatt ska du ha det, samt id, i beredskap vid ingången.

Åldersgränser

Konserterna på Kyrkparkens terrass och Själö är utan åldergräns.

Festivalområdet vid Forum Marinum är F-18.

Betalningssätt

Du kan betala med kort och med närbetalning på festivalområdet vid Forum Marinum. Inga kontanter.

Tillgänglighet

Forum Marinums invatoalett finns inne på restaurang Göran. Assistenter till gäster i rullstol har fritt inträde till festivalen. 

Mat

Turku Food & Wine ser till att det finns mycket gott att äta och dricka på festivalområdet vid Forum Marinum. Det finns också veganvänliga och glutenfria alternativ.

Café Chingón

Ett mexikanskt kafé, bryggeri och bageri som bjuder på genuina mexikanska smaker. Du hittar Café Chingón på Turku Sea Jazz och vid salutorget i Åbo.

Slurp by Bentå

Ramen med internationellt stuk. Bentå kombinerar lokala råvaror och internationella smaker. Här får du läcker gatumat, både ramen och söta delikatesser.

Smör

Åbos klassikerrestaurang Smör serverar utsökt raffinerade skandinaviska smaker på jazzfestivalen. Menyn baserar sig på Östersjöns bästa lokala råvaror, smaksatta med lite smör.

Kåska

Ta det lättare! Inhemska Kåska blandar härliga spritzers, drinkar och lättare drycker. Kåskas
mission är positiv förändring och möten, såväl med en drink i handen på festivalen som i vardagen.

Viinikellari.com

Viinikellari.coms vinbar säljer ett mångsidigt urval av kvalitetsviner per glas. Vinbarens sortiment sätts samman av intressanta småproducenters viner med fokus på ekologisk framställning och ursprung.

Kimito Brewing  

Öl från Östersjöns kuster! Kimito Brewing ansvarar för jazzfestivalens urval av småbryggerier. Kimito Brewing serverar såväl egna som sina partnerbryggeriers drycker från olika håll kring Östersjön.

Boende

Du hittar utmärkta hotell till exempel på webbplatsen kissmyturku.se

Fartygshostel S/S Bore ligger i Forum Marinums omedelbara närhet, adr. Aura å, Slottsgatan 72.

Sopsortering

Låt oss hålla miljön ren tillsammans! På festivalområdet finns sopkärl för bioavfall och brännbara sopor. Var vänlig och släng dina sopor i rätt kärl.

Prenumerera på Archipelago Sea Jazz nyhetsbrevet och var bland de första som får höra om den kommande sommarens artister och evenemang, biljettförmåner m.m.