Liput

Festivaali-info

Tapahtumapaikat

27.7.2022 Kirkkopuiston Terassi, Tuomiokirkonpuisto 1, Turku

28.7.2022 Seilin saari (Seilin Kirkko ja Ravintola Seili)

29.-30.7.2022 Forum Marinum, Linnankatu 72, Turku

Saapuminen Forum Marinumille


Suosittelemme saapumaan tapahtumaan julkista liikennettä hyödyntäen, polkupyörällä tai kävellen. Alueella on rajoitetusti parkkipaikkoja ja Linnankadulla liikenteenohjausta.

Kävellen:

Kävelyreitti Turun keskustasta Forum Marinumille kulkee Aurajoen rantaa pitkin. Kävele Läntistä Rantakatua satamaan päin, kunnes saavut Suomen Joutsenelle. Matkan pituus on noin 2,5 kilometriä.

Pyörällä:

Pyöräilyreitti keskustasta Forum Marinumille on sama, kuin kävellen. Pyöräile Aurajoen rantaa pitkin pyörille tarkoitetuilla teillä.

Kaupunkipyörällä

Forum Marinumin pihalta löytyy pysyvä kaupunkipyöräasema, joten kaupunkipyörällä voi kätevästi pyöräillä kaupungista tai lähteä kaupunkiin Forum Marinumilta.

Lue lisää Fölläri-kaupunkipyöristä täältä.
Lataa Donkey Republic -sovellus
App storesta
Google Play-sovelluksesta

Bussilla:

Turun paikallisliikenteen bussi numero 1 liikennöi lentoaseman ja sataman väliä. Myös linja-autoasema on reitin varrella. Bussipysäkki on nimeltään Forum Marinum ja se pysähtyy hieman ennen museota. 

Bussiaikataulut löydät täältä.
Lataa Föli-sovellus:
Föli App Storessa
Föli Google Play Storessa

Vesibussilla:

Fölin vesibussi kulkee Ruissalosta keskustaan, joidenka välissä se pysähtyy Forum Marinumilla.
Katso vesibussin reitit ja aikataulut täältä.

Junalla

Junalla on mahdollista saapua Turun satamaan asti, josta on noin 10 minuutin (800m) kävelymatka Forum Marinumiin.

Laivalla

Ahvenanmaalta ja Tukholmasta kulkevat mm. Viking Linen risteilyalukset Grace ja Glory. Turun Satamasta noin 10 minuutin (800 m) kävelymatka Forum Marinumille.

Veneellä:
Turun Vierasvenesatama sijaitsee 800 metrin päästä Forum Marinumista. Venepaikan voit varata etukäteen sivustolta satamapaikka.com. Lue lisää Turun Vierasvenesatamasta täältä.

Omalla autolla:  

Forum Marinumin pihalla on rajoitettu määrä pysäköintitilaa henkilöautoille. Huomioithan, että piha-alueella on käytettävä parkkikiekkoa 4h pysäköintirajoituksen vuoksi. Lähellä sisäänkäyntiä sijaitsevat pysäköintiruudut on varattu invapysäköinnille. Osa parkkipaikasta on festivaalialueen käytössä, joten parkkipaikkoja on käytössä normaalia vähemmän.

Turun keskustasta tultaessa seuraa opastusta satamaan. Forum Marinum sijaitsee Linnankadulla joen puolella hieman ennen Turun linnaa. Pihaan ajetaan alueen linnan puoleisesta päädystä.

Ruokailu

Ruoka- ja juomapuolen festivaaleilla järjestää Turku Food & Wine, joka huolehtii siitä, että kaikille löytyy maukasta juotavaa ja purtavaa. Tarjolla myös vegaaniset ja gluteenittomat vaihtoehdot. Festivaalialueelta löytyy kolme ravintolaa, viinibaari sekä pienpanimojen olutvalikoima.

Smör
Turun ravintolascenen klassikko Smör tarjoilee jazzeilla huippuunsa hiottuja skandinaavisia makuja. Menusta löytyy Itämeren parhaita raaka-aineita pienellä smörillä maustettuna.

Nomad
Ravintola Nomad on oivaltava makumatka Afrikasta Pohjolaan. Nomad ammentaa ideansa italialaisen keittiön tekniikoista yhdistäen ne afrikkalaiseen makumaailmaan ja moderniin pohjoismaiseen keittiöön.

Siro
Ravintola Siro tarjoilee aasialaisen keittiön inspiroimaa fine diningia rennosti ja unohtumattomasti. Vahvoja ja rohkeita makuja ja näyttäviä annoksia.

Olut
Olutta Itämeren rannoilta! Jazzien pienpanimovalikoimasta vastaa kemiöläinen Kimito Brewing, joka tuo festareille omien oluiden lisäksi virolaisen Tankerin ja ahvenanmaalaisen Open Water Breweryn tuotteita.

Viini
Festivaalin oma viinibaari tarjoaa monipuolisen valikoiman huippuviinejä laseittain. Viinibaarin valikoima koostetaan mielenkiintoisista pientuottajaviineistä joissa korostuvat vastuullisuus, luonnonmukaisuus ja alkuperä.

Maksutavat

Maksutapoina kaikilla myyntipisteillä toimii kortti- ja lähimaksu.

Turvallisemman tilan periaatteet

Turku Sea Jazz noudattaa turvallisen tilan periaatteita. Se tarkoittaa sitä, että festivaaleilla ei suvaita minkäänlaista häirintää, syrjintää tai koskemattomuuden loukkaamista. Älä siis tee oletuksia toisen ulkonäön tai toiminnan perusteella. Kohtele muita kunnioittavasti, sillä jokaisella on oikeus kokea olonsa turvalliseksi ilman häirintää. Rakennetaan kaikki omalla toiminnallamme kunnioittavaa, yhdenvertaista ja avointa ilmapiiriä.

Olemme mukana inklusiivisuutta lisäävässä We Speak Gay -yhteisössä ja toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi tapahtumaamme!

Jätteiden lajittelu

Pidetään ympäristö yhdessä siistinä! Festivaalialueelta löytyy bio- ja polttokelpoiselle jätteelle tarkoitettuja roska-astioita. Laitathan jätteet asianmukaisiin astioihin, kiitos.


Saapuminen Kirkkopuiston Terassille

Kirkkopuiston Terassille on kaksi sisäänkäyntiä. Toinen sijaitsee Tuomiokirkkosillan vieressä Uudenmaankadun puolella ja toinen on Turun Tuomiokirkon portaiden edessä. Esteetön sisäänkäynti on Uudenmaankadun puolelta. Esiintymislava sijaitsee puiston puolella lähellä Gezeliuksenkatua. 

Suosittelemme tulemaan Kirkkopuiston Terassille jalan, pyörällä tai sähköpotkulaudalla. Otathan muut kaupunkilaiset huomioon, kun pysäköit pyöräsi tai muun kulkupelisi!

Föli-bussit pysähtyvät Tuomiokirkkotorilla. 

Taksin voi tilata Tuomiokirkkotorille, osoitteeseen Tuomiokirkonkatu 1.

Lähialueella on parkkipaikkoja esimerkiksi Piispankadulla ja Tuomiokirkon takana. Parkkipaikat ovat maksullisia.

Saapuminen Seiliin

Lippupakettiin sisältyvä venekuljetus saapuu ja lähtee Seilin Postilaiturista. Laiturilta on 15-20 minuutin kävelymatka (1300 m) Seilin kirkkoon. Kirkosta on n. viiden minuutin kävelymatka Seilin Päärakennukseen, jossa sijaitsee Ravintola Seili.

Seilissä on kolme satamaa eli omalla veneellään Seilissä vierailevat voivat kiinnittyä Asemalaituriin, Postilaituriin sekä Kirkkolaituriin. Yöpyvien vierasveneiden tulee ensisijaisesti kiinnittyä Asema- ja Postilaituriin. Päiväkävijöitä pyydetään käyttämään Posti- ja Kirkkolaituria. Vierassatama palvelee kesäkaudella päivittäin. Kesällä Asemalaiturissa on kolme ennakkoon varattavissa olevaa venepaikkaa. Lisätiedot visitseili.fi/satama ja info@visitseili.fi. Yhteysalukset Seiliin kulkevat päivittäin Turusta, Nauvosta ja Röölästä. Katso aikataulut osoitteesta visitseili.fi/yhteysliikenne.

Liput ja rannekkeenvaihto

Ennakkoliput Seilin saaren konsertteihin ja Forum Marinumin festivaalialueelle myy Tiketti: tiketti.fi/turkuseajazz. Tiketin palvelupisteet sijaitsevat Turussa Stockmannin 3. kerroksessa (Yliopistonkatu 22) sekä levykauppa 8raidassa (Yliopistonkatu 9). Valtakunnalliset myyntipisteet löydät osoitteesta tiketti.fi/info

Lipunmyynti myös Forum Korttelin jazztoimistolla (Linnankatu 11, Turku) 26.7. asti. Toimisto on avoinna tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13-17. Keskiviikkona 27.7. lipunmyyntipiste löytyy Kirkkopuiston Terassilta (Tuomiokirkonpuisto 1, Turku) klo 16-20.

Lipunmyynti Seilin saaren yksittäisiin konsertteihin konserttipaikoilla 30 minuuttia ennen esitystä, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Lipunmyynti myös Forum Marinumin festivaalialueen portilla 29.-30.7. klo 17 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Perjantain ja lauantain festivaalilippu vaihdetaan rannekkeeseen Forum Marinumin festivaalialueen portilla. Rannekkella voi kulkea vapaasti maksullisen ja maksuttoman alueen välillä koko tapahtuman ajan. Valmistaudu esittämään portilla mahdolliseen alennukseen oikeuttava kortti sekä henkilöllisyystodistuksesi. Forum Marinumin festivaalialue on anniskelualuetta, joten ikäraja festivaaleille on K-18

Seilin konsertit torstaina 28.7. ovat ikärajattomia.

Ilmaiskonsertit

Kirkkopuiston Terassin konsertti keskiviikkona klo 18 on pääsymaksuton ja ikärajaton. Perjantain konsertti Suomen Joutsenen edustalla klo 16 maksaa museon pääsymaksun verran. Katso hinnat täältä.

Esteettömyys

Forum Marinum
Forum Marinumille on esteetön pääsy. Inva-WC löytyy Kruunumakasiinista ja pyörätuolilla saapuvan asiakkaan avustaja pääsee festivaalille ilmaiseksi.

Kirkkopuiston Terassi
Kirkkopuiston terassille ja vessoihin on esteetön pääsy.

Seili
Valitettavasti Seilin risteilyalukseen ei ole esteetöntä pääsyä. Paikan päälle on kuitenkin mahdollista saapua omalla veneellä. Konserttitiloihin järjestetään pyynnöstä esteetön pääsy, mutta liikkuminen saarella voi olla haastavaa hiekkapohjaisten kulkuväylien sekä hieman epätasaisen maaston vuoksi. Ilmoita tulostasi etukäteen Seili-infoon, puh. 040 156 0064. Info palvelee päivittäin klo 10-20.

Terveysturvallisuus

Turku Sea Jazz noudattaa viranomaisten terveyssuosituksia. Pandemian vuoksi festivaalialueen siivousta on tehostettu. Pidäthän etäisyyttä muihin ihmisiin mahdollisuuksien mukaan sekä yski hihaan. Festivaalialueelta löytyy myös käsidesiautomaatteja, joiden avulla kädet pysyvät puhtaina. Ethän tule kipeänä paikalle!

Ensiapua vaativassa tilanteessa hae järjestyksenvalvoja paikalle. Henkeä uhkaavassa tilanteessa soita 112.

Majoitus

Hotellit

Scandic Julia
Eerikinkatu 4, Turku
https://www.scandichotels.fi/hotellit/suomi/turku/scandic-julia
2.8 km Forum Marinumille (34min)

Scandic Hamburger Börs
Kauppiaskatu 6, Turku
https://www.scandichotels.fi/hotellit/suomi/turku/scandic-hamburger-bors
2.6 km Forum Marinumille (32min)

Scandic Plaza Turku 
Yliopistonkatu 29, Turku 
https://www.scandichotels.fi/hotellit/suomi/turku/scandic-plaza-turku
2.4 km Forum Marinumille (30min)

Scandic Atrium
Eerikinkatu 28-30
https://www.scandichotels.fi/hotellit/suomi/turku/scandic-atrium
1.9 km Forum Marinumille (23min) 

Hostelli

Laivahostel S/S Bore
Aurajoki, Linnankatu 72
https://www.hostelbore.fi/laivahostel
100 m Forum Marinumille (1min)

Telttailu

Ruissalo Camping
Saarontie 25, Turku
https://www.visitturku.fi/ruissalocamping
11 km Forum MarinumilleTilaa Archipelago Sea Jazzin uutiskirje! Saat ensimmäisten joukossa tietoa esiintyjistä, lippueduista ja kulttuuritempauksistamme.