Superposition

01.08.2024

klo 14:00

Själö Huvudbyggnad

Båttransport + två konserter 70 € / bara Superposition 20 €

Adele Sauros – tenorsaxofon
Linda Fredriksson – alt- och baritonsaxofon
Mikael Saastamoinen – bas
Olavi Louhivuori – trummor

På Själö får du höra färsk musik från Superpositions andra album, som ska släppas i juli. Med trummisen Olavi Louhivuori i spetsen är kvartettens energiska musik mångsidig och djärv, och blandar traditionell jazz med moderna toner och experiment. Bandets uttryck är kraftfullt och intensivt, men också djupt och mångdimensionellt. Varje medlem bidrar med sin egen musikaliska bakgrund och vision till det gemensamma ljudet, vilket skapar en helt unik ljudlandskap.

Superposition fick erkännande genom att vinna Emma-priset för Årets Jazzalbum för sitt debutalbum 2020. Bandets liveframträdanden erbjuder publiken en oförglömlig musikupplevelse genom att kombinera virtuositet, kreativitet och starkt musikaliskt uttryck. Kvartettens medlemmar är alla talangfulla musiker på sina egna områden och bidrar till olika projekt som Oddarrang, Linda Fredriksson Juniper, Mopo, OK:KO och Adele Sauros Quartet.

.

Turku Sea Jazz på Själö 1.8.2024
Kl. 9.30 M/S Norrskär avgår från Åbo framför restaurang Nerå (Västra Strandgatan 37)
Kl. 11.15 Ankomst till Själö
Kl. 12.00 Panu Savolainen Solo, Själö kyrka
Kl. 14.00 Superposition, Själö Huvudbyggnad
Kl. 16.30 M/S Norrskär avgår från Själö
Kl. 18.15 Ankomst till Åbo

Förbindelsebåten M/S Norrskär tar konsertpubliken från Aura å i Åbo till och från Själö. Du kan också komma till Själö med egen båt. Det finns ett begränsat antal konsertbiljetter till salu.

Panu Savolainens konsert tar cirka 40 minuter och Superposition spelar i omkring en timme. Du hinner gå på lunch mellan spelningarna. Om vädret tillåter ges den senare konserten utomhus.