Fler Turku Sea Jazz-biljetter har släppts till försäljning!

23.6.2021

Det nya Turku Sea Jazz-evenemanget har äntligen premiär – den sista helgen i juli. Festivalen kommer att avnjutas nästan till fullo då nu coronavirusepidemin har återgått till basnivå i sydvästra Finland och de strikta begränsningarna för offentliga evenemang har upphävts. Fler biljetter har släppts till försäljning, så kom och upplev sommarens hetaste rytmer i den maritima miljön på Åbo Båtvarv!

Den statliga förvaltningsmyndigheten i sydvästra Finland släppte begränsningen på antalet deltagare i offentliga evenemang från och med den 16 juni. Kommuner i området kan återigen ordna inomhus- och utomhusevenemang utan begränsning av antal personer, dock i enlighet med hälso- och säkerhetskraven i lagen om smittsamma sjukdomar. Kravet på två meters säkerhetsavstånd har tagits bort, så fler biljetter till Turku Sea Jazz kan släppas till försäljning.

– Festivalbiljetterna var slutsålda förra veckan, så vi är glada att vi nu kan möta efterfrågan igen och erbjuda jazzupplevelser till en ännu större publik! Det känns spännande att Turku Sea Jazz äntligen går i uppfyllelse, det här har publiken, musikerna såväl som produktionsteamet verkligen väntat på. Mer detaljerad information om resebegränsningarna i juli inväntas fortfarande för att kunna slutföra festivalens artistupplägg, säger Sanna Vartiainen, som fungerar som evenemangets producent.

Den första Turku Sea Jazz festivalen någonsin kommer att hållas 30.-31. juli 2021 i Åbo Båtvarvs historiska miljö, i Westin- och Estlander-salarna. Toppnamn så som Verneri Pohjola, Nina Mya, Timo Lassy, Tuomo, Dalindèo och Helsinki-Cotonou Ensemble, kommer att inta scenen. Det lönar sig att anlända till båtvarvet med Fölis stadsbuss, vattenbuss eller cykel, eftersom det finns endast ett begränsat antal parkeringsplatser. På Tiketti.fi finns även biljetter med festivalens egen jazzbusstransport till salu, avgång båda dagarna från Åbo centrum till Runsala kl. 16.30 och resan tillbaka sker efter den sista konserten, vid midnatt.

Evenemanget uppfyller hälsosäkerhetskraven som framgår i lagen om smittsamma sjukdomar. Sjukhusdistriktet i sydvästra Finland rekommenderar att man använder ansiktsmask när det är mycket människor på en plats och det är utmanande att undvika närkontakter. Under Turku Sea Jazz rekommenderas det att använda ansiktsmask, särskilt under kö-situationer och på försäljningsställena. Man bör inte komma till evenmanget om man känner av influensasymptom. Turister och de som har återvänt till Finland från högriskländer rekommenderas ta ett coronatest innan de anländer till evenemanget. Mer information finns på THL:s webbplats.