Aili Ikonen och Timo Lassy Trio uppträder på Turku Sea Jazz!

20.1.2023

De första artisterna för Turku Sea Jazz i juli har bokats från den inhemska jazztoppen! Vi har släppt ett begränsat antal förmånliga två dagars early bird-biljetter till festivalens huvudevenemang på gården till Forum Marinum 28–29.7.

Aili Ikonen, som titulerats Finlands främsta jazzsångare, har gett ut fyra soloskivor, av vilka den färskaste Helposti palavaa släpps i februari 2023. Den handlar om att gestalta sin egen plats i vår tid, i olika roller: som människa, kvinna, del av samhället, i ett större sammanhang och i raden av generationer. Ikonen har med sig sin osvikliga kvintett som hon samarbetat med i tio års tid.

Timo Lassy kan på goda grunder kallas landets mest lyskraftiga jazzartist. Saxofonisten-tonsättaren-orkesterledaren har vunnit såväl livepublikens som skivköparnas och kritikernas odelade uppskattning. På Turku Sea Jazz får vi höra Lassys nyaste ensemble som släppte sin internationellt hyllade debutskiva 2021. Timo Lassys, Ville Herralas och Jaska Lukkarinens spelning utlovar bombsäkert en oemotståndlig groove, känsla och stil!

Både Aili Ikonen och Timo Lassy Trio uppträder på festivalfredagen 28.7. Turku Sea Jazz arrangeras 26–29.7.2023 på Forum Marinum, Själö och Kyrkparkens Terrass.

Festivalens andra artister och närmare speltider meddelas under vårens lopp.