Aili Ikonen ja Timo Lassy Trio esiintyvät heinäkuussa Turku Sea Jazzeilla!

20.1.2023

Heinäkuisen Turku Sea Jazzin ensimmäiset artistikiinnitykset tulevat kotimaisen jazzin huipulta! Myynnissä on nyt rajattu erä edullisia kahden päivän early bird -lippuja festivaalin päätapahtumaan 28.-29.7. Merikeskus Forum Marinumin alueella.

Suomen ykkösjazzlaulajaksi tituleerattu Aili Ikonen on julkaissut neljä soololevyä, joista tuorein, helmikuussa 2023 julkaistava Helposti palavaa käsittelee oman paikan hahmottamista tässä ajassa, eri rooleissa: ihmisenä, naisena, osana yhteiskuntaa, osana suurempaa jatkumoa, osana sukupolvien ketjua. Ikonen tuo mukanaan luottokvintettinsä, jonka kanssa hän on tehnyt yhteistyötä jo 10 vuoden verran.

Timo Lassya voi hyvällä syyllä kutsua maamme valovoimaisimmaksi jazzartistiksi. Saksofonisti-säveltäjä-yhtyeenjohtaja on saavuttanut niin liveyleisön ja levynostajien kuin kriitikoidenkin jakamattoman suosion. Turku Sea Jazzeilla kuullaan Lassyn uusinta yhtyettä, joka julkaisi ylistystä kansainvälisesti keränneen debyyttilevynsä 2021. Timo Lassyn, Ville Herralan ja Jaska Lukkarisen keikalla luvassa on takuuvarmasti vastustamatonta groovea, tunnetta ja tyyliä!

Sekä Aili Ikonen että Timo Lassy Trio esiintyvät festivaalin perjantaipäivänä 28.7.

Turku Sea Jazz järjestetään 26.-29.7.2023 Forum Marinumilla, Seilin saarella ja Kirkkopuiston Terassilla. Festivaalin muut esiintyjät ja tarkemmat aikataulut julkistetaan kevään mittaan.