Tyttöjen jazzleiri osana Turku Sea Jazzin festivaaliviikkoa!

17.5.2024

Pääsymaksuton Jazz Camp for Girls järjestetään toista kertaa Turussa osana Turku Sea Jazzin tapahtumaviikkoa. Leiri tarjoaa jännittäviä ja hauskoja musiikihetkiä kesäloman aikana 10–15-vuotiaille tytöille. Nelipäiväisellä leirillä muodostetaan oma bändi, keksitään bändille nimi, luodaan omaa musiikkia ja soitetaan yhdessä! Musiikkia opitaan improvisoimalla ja soittamalla uusilla tavoilla Kaisa Mäensivun ja Jussi Karhujoen ohjauksessa.

Viime kesänä suuren suosion saanut tyttöjen jazzleiri koetaan jälleen tänä vuonna Turku Sea Jazz -tapahtuman yhteydessä heinäkuun viimeisellä viikolla. Jazz Camp for Girls on Tanskan jazzliiton (Jazz Denmark) vuonna 2014 lanseeraama konsepti, jonka tavoitteena on innostaa nuoria tyttöjä jazzmusiikin ja eri musiikki-instrumenttien pariin pelkän laulamisen sijaan. Leirin ideana on tarjota osallistujille innostava ja turvallinen ympäristö, jossa tytöt pääsevät kokeilemaan eri instrumentteja, bändissä soittamista ja musiikin säveltämistä.

Tyttöjen jazzleiri on tarkoitettu tytöille ja itsensä tytöiksi kokeville. Leiri on suunnattu 10–15-vuotiaille, mutta tarkka ikä ei ole este osallistumiselle. Tärkeintä on kiinnostus kokeilla bändissä soittamista ja oppia yhdessä uutta. Leirillä muodostetaan yhtyeitä sekä aloittelijoista että kokeneemmista, joten mukaan voi tulla kokemuksesta riippumatta. Ainoa vaatimus on halu soittaa yhdessä ja tavata uusia kavereita musiikin äärellä.

Leirillä muodostetaan kaksi yhtyettä, jossa kussakin on 6-8 oppilasta. Leirin opettajina toimivat kansainvälistä jazzuraa New Yorkissa luova basisti Kaisa Mäensivu sekä Turun konservatorion sähköbasson ja pop & jazz -bändien tuntiopettaja Jussi Karhujoki. Opettajien ohjauksella lapset saavat inspiraatiota soittamiseen uusien menetelmien pohjalta ja pääsevät tekemään musiikkia yhdessä.

Leirin ohjelma järjestetään Turun konservatoriolla (Linnankatu 60, Turku) ma 29.7.–ke 31.7. klo 10–14 sekä torstaina 1. elokuuta merikeskus Forum Marinumilla, jossa järjestetään loppukonsertti klo 13. Konsertissa leirin osallistujat pääsevät esittelemään oppimiaan taitoja yleisölle Turku Sea Jazzin esiintymislavalla.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä löytyvällä lomakkeella 30.6.2024 mennessä! Lähetämme ilmoittautuneille vahvistuksen sähköpostiin, kun leirille on ilmoittautunut minimimäärä osallistujia (8), tai viimeistään 1.7.2024. Ilmoittautumiset ovat sitovia, ja leirille osallistuminen on maksutonta.

Turun leiri järjestään yhteistyössä Jazz City Turku ry:n, Turun konservatorion ja Suomen Jazzliiton kanssa. Toimintaa tukevat Pohjoismainen Kulttuurirahasto ja Musiikin edistämissäätiö. Jazz Camp for Girls järjestetään kesällä myös Pori Jazzin yhteydessä.

.