Turku Sea Jazz tuo huippumusiikin ja ruokaelämykset heinäkuussa Forum Marinumille!

29.1.2022

Saaristomerellisen Archipelago Sea Jazz -konseptin myötä Turku on saanut uuden tulokkaan kesän festivaalikalenteriin. Toista kertaa järjestettävä Turku Sea Jazz -tapahtuma tarjoilee herkkuja kaikille aisteille Forum Marinumilla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Huippujazzin lisäksi Aurajokirannan maisemissa keskiöön nousee laadukas ruoka ja juoma, kun yhteistyö käynnistyy Turku Food & Wine Festivalin kanssa.

Kaikkien aikojen toinen Turku Sea Jazz järjestetään 29.–30.7.2022 merikeskus Forum Marinumin edustalla Aurajoen rannalla. Viehkeä miljöö yhdistää kaupunkikulttuurin ja merellisyyden; joki päättyy ja meri alkaa. Kesä tuo mukanaan uuden kiinnostavan yhteistyökuvion jazzfestivaalin, merikeskuksen ja turkulaisten ravintolatoimijoiden välillä.

Turku Sea Jazzin taiteellinen johtaja Jussi Fredriksson odottaa jo kesää innolla: “Jazz-, ruoka- ja merikulttuuri – aika täydellinen kombo! Hyvät kokemukset Turku Food & Winen kanssa alkoivat jo pari kesää sitten Kirkkopuiston Terassin jazzkeikoilla. Helposti saavutettava Forum Marinum on loistava miljöö kasvavalle merelliselle tapahtumalle; viemme yhden keikan myös Suomen Joutsenen kannelle. Hyvän ruoan ja juoman siivittämän Turku Sea Jazzin ytimessä on tietenkin parasta jazzia meiltä ja maailmalta. On innostavaa aloittaa yhteistyö rohkeasti kaupunkikulttuuria uudistavien kumppanien kanssa.”

Kirkkopuiston Terassia pyörittävälle Turku Food & Wine Fest Oy:lle yhteistyö tarkoittaa paluuta Forum Marinumille. Kumppanuuden myötä suosittu ruokatapahtuma päivitetään osaksi laadukasta musiikkifestivaalia. Festivaalialueelle tuodaan viinibaarin, pienpanimon ja muutaman huippuravintolan kokonaisuus, joka paljastuu tarkemmin kevään mittaan. 

Turku Food & Wine Festivalin tuottaja Samuli Pasanen iloitsee yhteistyöstä Forum Marinumin alueella: “Kuin palaisi kotiin! Turku Food & Winen jatko on ollut pitkään epävarmaa, mutta kiitos Jussin ja Jazz City Turku ry:n pääsemme jatkamaan työtämme ruoka- ja juomakulttuurin parissa.”

Ainutkertaiset puitteet, laadukkaat palvelut ja kiinnostavat sisällöt tekevät Forum Marinumista todellisen merisieluisten olohuoneen, jossa lepää nyt myös jazzinystävien mieli.

“Kaikenlainen toiminnallisuus ja yleisötapahtumat ovat alusta saakka olleet osa Merikeskuksen olemusta ja ydinajatusta. Tyylikkään jazztapahtuman tuominen museokohteidemme rinnalle on juuri sellaista ajassa elävää kulttuuritoimintaa, jossa haluamme olla aktiivisesti mukana”, toteaa Forum Marinum -säätiön toimitusjohtaja Tapio Maijala.

Maineikas jazzkaupunki Turku tarjoaa laadukasta musiikkia ympäri vuoden, ja uusi Turku Sea Jazz tyydyttää jazzinjanon kesäaikaan. Turku Sea Jazz on yksi neljästä festivaalista saaristomerellisessä Archipelago Sea Jazz -sarjassa, johon kuuluvat myös Baltic Jazz, Korpo Sea Jazz ja uusi Åland Sea Jazz. Kaikkien sarjan festivaalien early bird -lipunmyynti käynnistyy helmikuun aikana, ja samalla julkaistaan Turku Sea Jazzin ensimmäiset esiintyjät, kannattaa siis pysyä kuulolla!

Lisätietoja:

Jussi Fredriksson, Jazz City Turku ry, jussi@jazzcityturku.fi

Samuli Pasanen, Turku Food & Wine Fest Oy, samuli@foodandwineturku.com 

Tapio Maijala, Forum Marinum -säätiö, tapio.maijala@forum-marinum.fi