Turku Sea Jazz käynnistyy 27. heinäkuuta Kirkkopuiston Terassilla

10.5.2022

Toista kertaa järjestettävä kesäfestivaali Turku Sea Jazz starttaa käyntiin pääsymaksuttomalla tapahtumalla Tuomiokirkonpuiston upeassa miljöössä keskiviikkona 27.7. klo 18 yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa. Kirkkopuiston Terassin lavalle nousee jazzlegenda Junnu Aaltosen tähdittämä pohjoismainen kvartetti The Father, The Sons & The Junnu. Konsertin tauolla klo 19 järjestetään itämerellinen keskustelutilaisuus, jossa ajankohtaiset ympäristötutkimuksen, kalastuksen ja ympäristöpolitiikan asiantuntijavieraat keskustelevat kaloista, kalastamisesta ja Itämeri-ystävällisestä ruuasta John Nurmisen Säätiön johdolla.

Kalastajat näkevät työssään, että Itämeri ei voi hyvin. Katoavatko kalastajat vai jatkuuko perinteinen elämäntapa Itämeren rannoilla? Mitä kalaa on ruokalautasillamme nyt ja tulevaisuudessa? Välttämättömästä muutoksesta ovat keskustelemassa europarlamentaarikko Ville Niinistö (vihr.), Toivosen Lähikalan kalastaja Saija Toivonen, ruokavisionääri ja kokki Sami Tallberg sekä kirjailija Jukka Ahonen. Keskustelua johdattelee John Nurmisen Säätiön viestintäjohtaja Elina Lehtinen

Illan aloittava The Father, The Sons & The Junnu on poikkeuksellinen kvartetti, jonka jokaisella soittajalla on takanaan pitkä taival jazzin tiellä. Yhtyeessä esiintyvät huippumuusikot edustavat kolmea sukupolvea ja kolmea Pohjoismaata. The Father, The Sons & The Junnun pyhä kolminaisuus huipentuu konkaripuhaltaja Junnu Aaltoseen, jota pidetään yhtenä Pohjois-Euroopan legendaarisimmista jazzmuusikoista. Nelikon täydentävät saksofonisti Jonas Kullhammar, basisti Christian Meaas Svendsen ja rumpali Ilmari Heikinheimo. Yhtyeen vuonna 2020 julkaistua esikoislevyä on kehuttu alan mediassa The New York City Jazz Recordista japanilaiseen Jazz Critique Magazineen asti. Kokoonpanon musiikissa kuuluvat jazzin vuosikymmenet sekä villi ja vapaa ilmaisu.

Tapahtumalla on säävaraus! Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Turku Sea Jazzin ja Kirkkopuiston Terassin sosiaalisen median kanavissa ja verkkosivuilla.

Turku Sea Jazz -festivaalin koko ohjelma julkaistaan 13. toukokuuta.