De själfulla sångarna Nina Mya och Tuomo kommer att uppträda under Turku Sea Jazz i juli!

25.3.2021

Under den sista helgen i juli serverar Åbo Båtvarv några riktiga delikatesser för älskare av skicklig sång! Nina Mya kommer att kröna Turku Sea Jazzs fredagskväll med sin skivsläppskonsert, och på lördag uppträder Tuomo som solist under en unik storbandskonsert.
Arrangemangen för den första Turku Sea Jazz festivalen fortskrider hittils som normalt, men det finns bara ett litet antal biljetter till försäljning för att bibehålla säkerhetsavstånden under evenemanget.

Den prisbelönta, Torneå-baserade sångerskan och kompositören Nina Mya släpper sitt fjärde album, med titeln Just Another Lonely Soul, under sommaren. I sitt nya album har sångerskan dragit inflytande särskilt från 60- och 70-talets soulmusik, allt från Aretha Franklin till Stevie Wonder. Nina Myas nya kompositioner stöder starkt hennes ärliga texter om ensamhet, kärlek och livet när det är som mörkast. Hennes tekniskt skickliga och vidsträckta röst, liksom hennes starka tolkningar, lyser i det här albumet som bär drag från soul- och gospelmusik, där jazzelementen fortfarande finns i harmonierna såväl som i musikernas stil. Konserten kommer att vara släppkonsert för det nya albumet som släpps via det Åbo-baserade skivbolaget Flame Jazz Records. Några av toppnamnen i Nina Myas sjupersons band är den senaste ”årets Turku Jazz Festival artist” pianisten Henri Mäntylä, samt den lysande trumpetisten Jukka Eskola. Nina Mya lovar att få publiken att sjunga med!

Under lördag 31.7. får kraftfulla Turku Jazz Orchestra den lysande Tuomo som solist. Tuomo Prättälä är känd som både pianist och sångare och han rör sig smidigt mellan genrer. Han uppträder som soloartist med enbart sitt förnamn och fokuserar då på emotionellt berättande genom känsliga texter och själfull sång. Artisten, som nyligen börjat fokusera mer på elektronisk produktion, visar en ny sida av sig själv under Turku Sea Jazz. Tuomos låtar består av storbandsarrangemang skrivna av Mikko Hassinen, Erno Tiittanen och Tuomo själv, som tar lyssnaren till gränsen mellan modern och traditionell jazz, soul och elektronisk groove. Många av låtarna i konserten har komponerats speciellt för denna storbandsuppsättning och har, åtminstone inte hittils, funnits på skiva. Turku Sea Jazz publiken kommer därför att vara med på en helt unik upplevelse!

Dalindèo, Helsinki-Cotonou Ensemble, Timo Lassy & Teppo Mäkynen och Verneri Pohjola Quartet har redan publicerats som artister på Turku Sea Jazz. Fler artister kommer att släppas under våren. Turku Sea Jazz följer noggrant med myndigheternas instruktioner gällande koronapandemin. Det finns för närvarande ett begränsat antal biljetter till försäljning, så du bör säkra din plats på den första Turku Sea Jazz festivalen direkt från Tiketti!

Biljetter: tiketti.fi/turkuseajazz
1 dag 37–57 € / 2 dagar 64–98 €
Kolla in programmet: turkuseajazz.fi/program

I samband med köp av biljetter till alla Archipelago Sea Jazz festivaler är det möjligt att göra en donation till John Nurminen Stiftelsen och skyddet av Östersjön. Stiftelsens Ett Rent Östersjön – projekt ämnar minska på näringsbelastningen som övergöder Östersjön och ökar mängden cyanobakterier i havet. Kom med oss och gör gott!