Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement sekä Jukka Perko PreBoppers heinäkuussa Turku Sea Jazzin lavalla!

14.2.2022

Turku Sea Jazzin early bird -lipunmyynti käynnistyy ystävänpäivänä. Toista kertaa järjestettävä festivaali tuo huippumusiikin ja ruokaelämykset Forum Marinumille heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Ensimmäiset artistikiinnitykset ovat Jukka Perko Preboppers sekä Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement. Lisää esiintyjiä julkistetaan kevään mittaan.

Urbaanin merellinen Turku Sea Jazz järjestetään 29.–30.7.2022 merikeskus Forum Marinumin edustalla Aurajoen rannalla. Tapahtumassa päästään nauttimaan kotimaisen ja kansainvälisen jazzkentän kuumimmista rytmeistä sekä herkullisista ruokaelämyksistä kahden festivaalipäivän ajan. 

Turku Sea Jazz tarjoaa perjantaina 29. heinäkuuta sykähdyttävän nostalgiakokemuksen, kun legendaarinen Pepe Willberg nähdään esiintymislavalla yhdessä trumpetisti Jukka Eskolan kokoaman huippuyhtyeen kanssa. Konsertin ohjelmistossa kuullaan kappaleita kahdelta Otto Donnerin säveltämältä kulttilevyltä, En soisi sen päättyvän ja Niin vähän on aikaa. Kummaltakin 1970-luvun levyltä löytyvät Pepe Willbergin laulusuoritukset, mutta mies ei ole esittänyt suurinta osaa lauluista koskaan livenä ennen tätä yhtyettä. Laulut esitetään nyt suunnilleen niin kuin ne levytettiin, Donnerin alkuperäisiä sovituksia mallintaen. Mukaan lisätään jazzmausteita alkuperäistä pidemmillä instrumentaalisooloilla.

Lauantain festivaalipäivänä mestarisaksofonisti Jukka Perko ystävineen tarjoaa kuulijoilleen täyslaidallisen menevää, perinteistä Amerikan jazzia. Yhtyeessä ovat mukana Django Reinhardtin henkeen taituroiva kitaristi Tomi Kettunen ja Steinway Jazz Talent -palkittu nuoren sukupolven pianisti Toomas Keski-Säntti. Svengin takaavat basisti Eero Seppä ja huippurumpali Teppo Mäkynen. Jukan ja hänen iloluontoisten soittoniekkojensa loihtimat versiot ikivihreistä sävelmistä tempaavat kuulijansa mukaan musiikilliselle aikamatkalle 1930-luvun Amerikkaan.

Ainutkertaiset puitteet, laadukkaat palvelut ja kiinnostavat sisällöt tekevät Forum Marinumista todellisen merisieluisten olohuoneen, jossa lepää nyt myös jazzinystävien mieli. Kesä tuo mukanaan uuden kiinnostavan yhteistyökuvion jazzfestivaalin, merikeskuksen ja turkulaisten ravintolatoimijoiden välillä. Turku Food & Wine tuo festivaalialueelle viinibaarin, pienpanimon ja muutaman huippuravintolan kokonaisuuden, joka paljastuu tarkemmin myöhemmin keväällä. 

Turku Sea Jazz on yksi neljästä festivaalista saaristomerellisessä Archipelago Sea Jazz -sarjassa, johon kuuluvat myös Baltic Jazz, Korpo Sea Jazz ja uusi Åland Sea Jazz. Kaikkien sarjan festivaalien lipunmyynnin yhteydessä voi Tiketissä tukea John Nurmisen Säätiön meriympäristötyötä.