Wishamalii (FI/PS)

03.08.2024

klo 19:00

Forum Marinum

Lauantailippu 32–45 € / 2 päivän lippu 52–75 €

Nemat Battah – laulu, oud
Kari Ikonen – piano (Maqiano™ mikrovirityslaitteella), Moog-syntetisaattori
Abdissa ”Mamba” Assefa – perkussiot

Tämän upouuden kokoonpanon muodostavat kolme seikkailunhaluista muusikkoa hyvin erilaisista maantieteellisistä ja musiikillisista taustoista. Vaikka kolmikolla on vain lyhyt yhteinen keikkahistoria, kuulostaa trio jo vakiintuneelta, yhtenäiseltä ryhmältä, joka herättää ihastusta täysin ainutlaatuisella musiikillaan ja hurmaavalla lavakarismallaan. Paketin täydentää pianisti Kari Ikosen vallankumouksellinen keksintö – Maqiano-mikrovirityslaite, jonka avulla hän voi soittaa arabialaisia maqam-asteikoita ja muita mikrointervalleja akustisella pianolla! 

Wishamalii-nimi viittaa pohjoismaiseen tapaan tulkita arabi-andalusialaisia ​​Muwashah-lauluja. Perinnesävelmien lisäksi suurin osa yhtyeen ohjelmistosta on kuitenkin erityisesti tälle yhtyeelle tehtyä musiikkia. Saksalainen Nordic Notes julkaisee Wishamaliin debyyttialbumin Al-Bahr syyskuussa 2024.

Palestiinalais-jordanialainen laulaja, oudisti ja säveltäjä Nemat Battah on aktiivinen ja arvostettu muusikko maailmanmusiikin kentällä Suomessa ja Ruotsissa. Hän toimii myös lehtorina Sibelius-Akatemian globaalin musiikin osastolla.

Palkittu suomalainen säveltäjä ja pianisti Kari Ikonen on melkoinen omaperäinen tämän päivän musiikkipanoraamassa. Hän etsii jatkuvasti uusia polkuja universumin eri musiikkikulttuurien innoittamana. Ikonen kiertää maailmaa soolopianistina sekä useiden suomalaisten ja kansainvälisten yhtyeiden kanssa. 

Etiopialaissyntyinen Abdissa ”Mamba” Assefa on Suomen ylivoimaisesti näkyvin lyömäsoittaja, joka sulauttaa luontevasti oman soivan rytmitaitonsa mihin tahansa bändiin, tilanteeseen tai genreen.