Turku Sea Jazz julkaisi kesän ensimmäiset artistit!

28.2.2020

Uusi Turku Sea Jazz -tapahtuma valloittaa Ruissalon Telakan ensi kesänä! Upeassa miljöössä nautitaan kotimaisen ja kansainvälisen jazzkentän kuumimmista rytmeistä ja merellisestä tunnelmasta kahden festivaalipäivän ajan 31.7.-1.8. Ensimmäiset esiintyjät on nyt julkaistu ja rajattu erä kahden päivän early bird -lippuja myynnissä! Tapahtumaan pääsee molempina päivinä edestakaisin Turun keskustasta myös erityisellä jazzbussikuljetuksella. Lisää esiintyjiä julkaistaan kevään mittaan. 

Suomen kirkkaimpiin jazztähtiin kuuluvat saksofonisti Timo Lassy ja rumpali Teppo Mäkynen esiintyvät duo-keikalla Turku Sea Jazzin avausiltana Ruissalon Telakan Lindblom-salissa. Muusikot tunnetaan 2000-luvun alussa nousseen uuden suomalaisen jazz-sukupolven johtohahmoina. Ystävykset ja kollegat Lassy ja Mäkynen tarjoilevat festivaaliyleisölle monipuolisen ja jännittävän kokonaisuuden vahvaa yhteissoittoa spirituaalisesta vapaasta improvisaatiosta tiukkoihin grooveihin. Kaksikon viime vuonna julkaistu debyyttialbumi on kerännyt loistavia arvioita ja ansaittua huomiota myös kansainvälisesti.

Trumpetisti Verneri Pohjola on kuulunut yli vuosikymmenen suomalaisen nykyjazzin omaleimaisimpiin taiteilijoihin. Hän on vakiinnuttanut asemansa voimakkaana ja visionäärisenä taiteilijana myös kansainvälisellä musiikkikentällä. Archipelago Sea Jazzin lanseeraustilaisuudessa viime kesänä kuultiin esimakua keväällä julkaistavalta The Dead Don’t Dream -levyltä, joka tuo entistä laajemmin esille Pohjolan musiikillisen ilmaisun eri puolia. Tummiakin sävyjä sisältävät sävellykset luovat voimakkaan ja mielikuvituksellisen maailman, jossa improvisaation energia sitoo akustisen ja elektronisen ilmaisun toisiinsa.

TURKU SEA JAZZ 2020 @ RUISSALON TELAKKA

PE 31.7. Timo Lassy & Teppo Mäkynen
LA 1.8. Verneri Pohjola Quartet: The Dead Don’t Dream

Kahden päivän lipulla yhteensä kahdeksan keikkaa. Osta edulliset early bird -liput TÄSTÄ