Det okända Östersjön: Varför är havsforskning viktigt? – debatt med John Nurminens Stiftelse

26.07.2023

klo 19:00

Kyrkparkens Terrass

Turku Sea Jazz startar med ett gratisevenemang i den sköna miljön vid Kyrkparkens Terrass i samarbete med John Nurminens Stiftelse. I pausen av “husbandet” Archipelago Sea Jazz All Stars blir det en diskussion (på finska) med Östersjötema, där aktuella expertgäster under ledning av John Nurminens Stiftelse talar om varför det är viktigt med havsforskning.

I diskussionen Det okända Östersjön dyker vi ned i Östersjöns undervattensvärld och forskningen av den. Det finns mycket som vi ännu inte vet om Östersjön, och det är svårt att skydda något vi inte känner till. Vilka hemligheter döljer våra hav? Varför är Östersjöforskningen så viktig just nu och till vad använder havsräddarna sina forskningsrön?

I diskussionen om Östersjöns tillstånd, forskningen i det och arbetet till förmån för våra hav deltar direktören för Skärgårdshavets forskningsinstitut Jari Hänninen, riksdagsledamot Saara-Sofia Sirén (Saml), projektchef Eeva Tähtikarhu på John Nurminens Stiftelse samt läraren Pia Juhola med elever från Wäinö Aaltonen-skolan, som är den första skolan i Finland som deltar i ett internationellt utbildningsprogram för hållbar utveckling. Samtalet leds av kommunikationsspecialist Säde Mäkipää på John Nurminens stiftelse.