John Scofield – Yankee Go Home

29.07.2022

klo 20:00

Forum Marinum

John Scofield – kitara
Jon Cowherd – piano
Vicente Archer – basso
Josh Dion – rummut

Turku Sea Jazzin perjantain kruunaa legendaarinen John Scofield yhtyeineen!
John Scofield (s. 1951) on yhdysvaltalainen jazzkitaristi ja säveltäjä. Miles Davisin 1980-luvun levyiltä tunnetuksi tullut “Sco” on musiikin tyylien suhteen monipuolinen artisti, jonka taidokas soitto soljuu niin soulin ja hiphopin kuin jazzin ja rockin rytmeissä. Scofield on Pat Methenyn ja Bill Frisellin ohella sukupolvensa arvostetuimpia jazzkitaristeja.

John Scofieldin uusin projekti kantaa nimeä Yankee Go Home. Scofield tarttuu yhtyeensä kanssa kotimaansa juureviin rock- ja folk-hitteihin ja värittää niitä 50-vuotisella jazzkokemuksellaan. Scofield ammentaa projektiin vaikutteita teini-iän rock-vuosilta, minkä lisäksi hän on säveltänyt myös uusia konseptiin sopivia kappaleita. Kvartetti tarttuu rohkealla otteella klassikoihin Neil Youngista Buddy Hollyyn ja Stevie Wonderista Leonard Bernsteiniin.

Scofield on koonnut ympärilleen kokeneen joukon mm. Cassandra Wilsonin ja Robert Glasperin yhtyeistä tunnettuja muusikoita. Koskettimia soittaa Jon Cowherd, bassoa Vicente Archer ja rumpuja Josh Dion. Bändin yhteissoitossa kuuluu hauskanpito, luova ote ja saumaton kommunikaatio, kun nelikko suuntaa yhdessä tutkimusmatkalle läpi rockin, funkin, countryn ja jazzin.