Aki Rissanen Solo

31.07.2021

klo 18:00

RUISSALON TELAKKA

Lauantai - peruslippu 47 €

Aki Rissanen – piano, Omniwerk, elektroniikka

Pianisti Aki Rissanen on yksi tämän hetken kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia jazzartisteja. Uudella soololevyllään Divided Horizon Rissanen yhdistelee klassista, jazzia ja elektronista musiikkia minimalistiksi, melodisiksi aihioiksi. Niin levyllä kuin Turku Sea Jazzin konsertissa kuullaan myös ainutlaatuista Omniwerk-kosketinsoitinta, joita on maailmassa yksi ainoa kappale. Uuden levyn julkaisukonsertti kuullaan lokakuussa April Jazzeilla.

Omniwerk on cembalonrakentaja Jukka Ollikan ja elektroniikkavisionääri Jonte Knifin luomus, joka on yhdistelmä kahdesta historiallisesta kosketinsoittimesta: Leonardo da Vincin kehittelemästä jousisoittimesta Viola Organistasta ja barokin ajan suositusta, koskettimistolla varustetusta luuttusoittimesta Lautenwerkistä. Soittimia on maailmassa vain yksi basisti-säveltäjä Lauri Porran rakennuttama ja omistama kappale, ja sitä ei ole kuultu jazzmusiikissa koskaan aikaisemmin.

Rissanen teki läpimurtonsa Edition Recordsin julkaistua Aki Rissanen Trion debyyttilevyn Amorandom keväällä 2016. Albumi sai ylistäviä arvioita kotimaassa ja ulkomailla, ja se voitti Emma-palkinnon Vuoden jazzalbumi -kategoriassa. Kiitelty debyytti sai jatkoa vuosina 2017 ja 2019, kun trio julkaisi levyt Another North ja Art In Motion. Albumit nostivat Aki Rissanen Trion kiistatta koko eurooppalaisen jazzkentän eturiviin, ja yhtye onkin esiintynyt aktiivisesti ulkomailla. Rissanen on esittänyt soolokonsertteja jo pitkän aikaa ja julkaissut kaksi soolopianolevyä. Yksin soittaminen onkin hänelle läheinen ja luonnollinen tapa ilmaista omaa musiikkiaan.